Kampanju “Glasam sa 16” u Srbiji pokreće šestoro mladih ljudi, ali bez želje i namere da kampanja ostane u njihovim rukama, već u nadi da će posle lanisranja kampanje u proces zagovaranja da se uključi najširi mogući spektar pojedinaca i organizacija sa kojima ćemo deliti ideje, uspone i padove, pobede i poraze – sa kojima ćemo izgraditi istinsko partnerstvo. 

Pokretači kampanje

Dženana Čalaković je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Pola Novopazarka pola Tutinka, borkinja za ženska i manjinska prava, demokratkinja, feministkinja, antifašistkinja i mlada tetka. Voli mesec, muziku, knjige. Uživa u planinarenju i Pešterskoj prirodi, voli puno da priča.

Miona Pavlović ima 21 godinu i studentkinja je treće godine Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Sremica, radoznala pričalica, socijaldemokratkinja i antifašistkinja koja obožava pse, Frušku goru, istoriju i putovanja. Drugi dom joj je njen auto, a kad izađe iz njega, voli da provodi vreme sa prijateljima i učestvuje na pab-kvizovima.

Alisa Kockar je studentkinja doktorskih studija na Fakultetu političkih nauka. Feministkinja, trenerica političkih veština, menadžerka projekata, robinja mlađe sestre i crnog mačka, demokratkinja i borkinja za ljudska prava. Zrenjaninka koja uživa u crtanju, šetnji i planira da menja svet.